מה עושים כאשר מקבלים צו מבנה מסוכן

קיבלתם צו מבנה מסוכן? אל חשש, אנחנו כאן על מנת להסביר לכם את כל הפעולות הנדרשות מכם. אך ראשית, לפני שנסביר מה הוא צו מבנה מסוכן נסביר מה היא ההגדרה למבנה מסוכן – 

מבנה מסוכן הוא בניין אשר המעטפת החיצונית שלו היא פגומה ומתפוררת, ובכך גם החלקים הפנימיים שלו, כמו חדר המדרגות, הקירות, התקרה וכדומה.
הסכנה הטמונה במבנים מסוג זה היא שחלקי הבטון והטיח רופפים, המרפסות יכולות להיות לא יציבות ובעלות סכנת התמוטטות, חלודה מצטברת ועוד.
בניינים מסוג זה מהווים סכנה הן לדיירים הגרים בבניין זה, הן לבניינים השכנים והן לעוברי האורח ברחוב, מכיוון שמקרה של התמוטטות יכול לגבות מחיר כבד מאוד. לכן, בניינים כאלו מקבלים צו מבנה מסוכן, ונדרש לפנות אותם מן הדיירים ובמקרים מסויימים למוטט את הבניין כולו. אי עמידה בדרישותיו של צו מבנה מסוכן זו עבירה פלילית, ומכאן יכולה להתחיל סאגה משפטית שתקשה כלכלית ומנטלית על דיירי הבניין ותפגע בשוויו של הנכס.

מה הם השלבים בהסרת צו מבנה מסוכן?

ראשית, יש לברר מה הן הסיבות בגינן קיבל הבניין את הצו. על מנת לבדוק זאת יש לפנות לאיש מקצוע המוסמך בדר – מהנדס קונסטרוקציה. תפקידו של מהנדס הקונסטרוקציה הוא ללמוד מנקודת מבט מקצועית את מצבו של המבנה מכל הבחינות.
לאחר מכן יש לדווח לעירייה מי מטפל בנושא זה ברמה המקצועית ומה הוא אופן הטיפול. ישנו יתרון גדול בדיווח, מכיוון שזה מעכב ויכול אף לבטל את ההליך המשפטי.
כאשר אתם בוחרים בקבלן אשר יטפל בנושא, יש לפנות לקבלן מנוסה בטיפול במקרי צו מבנה מסוכן, מכיוון שהוא מכיר ויודע להתמודד באופן הטוב ביותר עם מקרים מסוג זה, עד כדי הסרת הצו ללא בעיות מיותרות. ביצוע של עבודה מסוג זה מחייבת עמידה בתקנים הנדסיים ולחוקים בתחום זה.
בסיומו של התהליך מגישים דו"ח הנדסי שמכיל את כלל מהלכי העבודה אשר בוצעו במבנה, ואילו פעולות בוצעו על מנת לפתור את כלל הבעיות שבגינו קיבל הנכס צו מבנה מסוכן.